,

May 10, 2011

PENGALAMAN BERJUMPA POLIS TRAFIK KETIKA TIADA LESEN BERSAMA.

Hai korang !!

Hari ni memang pengalaman yang sangat2 bermakna bagi aku. Banyak pengalaman yang aku dapat. Tapi pengalaman yang paling ngetop adalah berhadapan dengan polis trafik ketika lesen memandu tiada disisi. Nyaris2 aku nak kena saman. Tapi alhamdulillah, Allah telah lembutkan hati polis tu. So, selamat aku hari ni. Kalau tak, memang tak pasal2 la aku dikenakan merit. Dah la baru dapat lesen P.

Alkisahnya, aku just nak pergi interview untuk kerja. Cuti sem yang panjang ni membuatkan aku agak tertekan la jugak. Duk kat umah tanpa dapat hasil. Keluar jew yang banyak tapi masuknye haraaaammmmm. So, terpaksa lah aku cari jugak kerja. Takkan nak mintak duit dengan parent jew. Malu kotttt..

Tetiba tengah jalan ada road-block. Amek ko. Maaatttiii !!! Tapi aku cool jew la. Berlagak macam tak buat salah. Tapi amek ko. Dia suh aku ketepi sebab nak tengok lesen. Dah la lesen aku ade kat Nilai lagi. Aku pun buat muka tak bersalah bagitau la lesen aku takde kat sini.

Dan akhirnya. Polis tu pun lepaskan kami tapi dia amek no henpon cap ayam aku tu sebab nak tanya pasal masalah sosial kat kampung aku. Aku pun ok jew la. Sampai jew kat tempat aku nak interview tu polis tu boleh pulak tepon aku. Dia tanya ade kat mane pastu nak balek kul bape. Aku ni pun bagitau jew lah. Rupa-rupanya ade JPJ pulak yang buat road-block. Dia suh aku berhati-hati pastu kalau ade masalah kol jew dia.

Abes interview. Adik aku suh tepon polis tadi sebab nak tanya JPJ buat road-block lagi ke tak. Aku ni pun tepon la. Dah dia cakap takde. Aku pun pecut la balek umah, Dah sampai umah. Boleh pulak pak polisi tu tepon aku. Uwaaaaa !! Memang mati la aku lepas ni. Tu lah, tak kena saman tapi lain pulak jadinya. Mintak2 la lepas ni dia tak tepon aku lagi dah. Saya dah berpunya la pak polisi. huhu ~~~

So, apa yang aku nak pesan. Korang2 kalau nak pegi mana2 bawak la lesen ye. Jangan jadi macam aku ni. Dah tak kena saman tapi polis tu pulak kol nak sembang. Aaiiiyyoo !!! Mati.. mati.. mati...

4 comments:

Serry said...

gatalnye polis tu... jgn layan... setia pada yg satu...

cik anne said...

ahaha..tu la pasal..

iisshh3 !! bahaya tol polis skang ni..

hehe..sy still setia pd yg 1.. ^^

zalizalu said...

hahahaha... dasat2..... polis skang ni susah nak di percayai

cik anne said...

aha,,betol2 !!

macam2 ragam kan..

BUDAK MUNCIT