,

Apr 14, 2011

CONTEST : HIJABKU JIWAKU.

Hai korang !!

Dah lama rasa tak conteng2 kat sini. bukak2 jew terus rasa nak join contest. memandangkan contest ni esok dah tarikh tutupnya. so, jomlah kita join. hehe. sempat lagi ni. walaupun petang ni exam geoteknik tapi masih sempat nak join contest.

Contest ni dianjurkan oleh Miss Suhaila. ini adalah contest yang kedua yang dianjurkan. contest ni ada 2 bahagian tapi kena pilih 1 jew. so, memandangkan untuk bahagian B tu cik anne takde gambar yang menarik. so, pilihlah bahagian A iaitu HIJABKU JIWAKU. Syarat dia haruslah perempuan yang tinggal di semenanjung Malaysia. dah memang sah2 cik anne pompuan dan tinggal pun kat Bangi. so, lulus. syarat kedua haruslah follow blog Miss Suhaila ni and buat entry pasal contest ni kat blog. so, mestilah peserta tu blogger and of course cik anne ni blogger dan dah follow. lulus lagi. next, haruslah letak gambar. hah, cik anne pun dah tampal la gambar.


 
Tapi kan cik anne nak kongsi satu cerita taw. dulu masa kecik2 cik anne liat giler nak pakai tudung. cik anne selalu marah2 lau parents cik anne suh pakai tudung. iye la. masa tu kecik lagi kan. tak tau ape2 pun. kawan2 lain relax jew pergi mana2 tak pakai tudung. pastu cik anne tanya la kat abah cik anne nape nak paksa cik anne ni pakai tudung. pastu after solat maghrib abah cik anne pun cerita la yang pakai tudung ni wajib bagi pompuan yang dah baligh. bukan semata-mata pergi sekolah jew pakai tudung. nak gi mana2 pun kena pakai tudung. dah pakai tudung kena la pakai pakaian yang menutup aurat. yang buatkan cik anne takut sangat bila abah cik anne cakap. nanti bila kita dihisab, rambut yang kita tayang sekarang ni kat dunia akan dibakar dengan api dari neraka dan kita akan digantung dengan mengikat rambut kita. masa tu cik anne takut sangat. lepas tu terus tudung tu melekat kat kepala kalau nak kuar umah.

Hmm, dah jadi panjang pulak entry ni. ok, orang yang cik anne nak tag adalah ::


2 comments:

Siti Suhaila said...

tengss dear ^_^ good luck

azra wahab said...

br pasan ak d tag..sempat lg ke?

BUDAK MUNCIT